Stichting Straat - St. Anna

Stichting Straat organiseert met vele partners in de wijk dit evenement over verleden, heden en toekomst van Sint Anna. Een maand lang is er van alles te doen in en over de wijk: excursies, een expositie over verdwenen winkels, een dag omtrent de bruine buurtkroeg. Het project wordt afgesloten tijdens een spectaculair slotweekend met een veelzijdig en verrassend programma. Op veertien locaties in de wijk wordt het verhaal van ‘Anna’ verbeeld met dans, muziek, theater, zang, poëzie, kunstopstellingen, vertellingen en film.

Slotweekend: 5 en 6 oktober 2024

Bekijk de website 

Dakoor - Huis

‘Huis' vertelt hoe mensen in een huis leven; hoe zij een huis tot hun thuis maken, door bloemen op tafel te zetten en het vuur in de haard aan te doen. Door vrienden uit te nodigen voor een diner. Maar thuis is ook de plek waar een echtgenoot bedrogen kan worden en waar we een kindje in slaap zingen. Het gekozen repertoire is breed en past bij de veelzijdigheid van Dakoor: van Purcell tot Randy Newman.

Data: 29 september Zorginstelling Amarant, locatie Het Hooge Veer, Bredase weg (Tilburg); 5 oktober Jan van Besouwhuis (Goirle)

Bekijk de website 

Fashion Clash - Fashion X Crafts

FASHIONCLASH organiseert 6 ambachtsmensen op het gebied van textiel, mode en product ontwikkeling met verschillende culturele achtergronden. Zij delen hun ambacht met 12 jonge modemakers. Vervolgens maken zij nieuw werk, in duo’s van een modemaker en een ambachtspersoon. Het nieuwe werk kan kleding, een accessoire, product of abstract werk zijn welke gepresenteerd wordt in Tilburg en Maastricht.

Data: 30 november Tilburg, Studio Noord Brücknerlaan 116 Tilburg 15, 16, 17 november Maastricht, Centre Ceramique (openbare bibliotheek)

Bekijk de website van FASHIONCLASH

TASC - Jazz 4AM

In een presentatievoorstelling maakt het publiek kennis met vier activiteiten waarin de deelnemende jazz liefhebbers zich kunnen laten horen, zich verder kunnen ontwikkelen en in contact kunnen komen met andere amateurs: LeJazz Jams, Singers Night, TASC leerorkest en Jazz workshops.

Het Jazz4Am project richt zich op de amateurs die op allerlei vlakken actief zijn met muziek maar geen aanbod herkennen om hun jazz-interesse verder te ontplooien. Voor die groep presenteren we opties waar ze met een op maat gesneden aanpak gestimuleerd en gemotiveerd worden.

Datum: 11 oktober 2024, De Boemel

Tilburgse Opera - Orfeo ed Euridice

Uitvoering van de opera Orfeo ed Euridice van Christoph Willibald Gluck in semiscenische vorm. Het spelelement zal daarbij vooral geleverd door de solisten, poppenspelers en het spelend koor, ondersteund en versterkt door het statisch koor. Een optreden dat niet alleen luistergenot zal opleveren, maar ook een boeiend kijkspel zal zijn. De Tilburgse Opera wil het Tilburgse publiek enthousiast maken voor opera en laten zien dat de operatraditie in Tilburg nog steeds leeft.

Datum: 10 november 2024, Theaterzaal Factorium

Bekijk de website

Publicatie: 1717068300

Overig nieuws